Nyheder


Nyt September 2020

Uge 37 - Pizza sovs til hele familen

Det er blevet en tradition hjemme hos os at lave en stor potion pizza sovs på glas. JA, vi er glade for pizza, men den den kan også bruges til lagsagne eller spaghetti. 

Soven laves af tomater fra drivhuset. Jeg vælger altid at nogen af tomat planterne skal lave store frugter som er bedre i gryden end i salat. OG så skal der bruges masser af LØG, både de store bløde og de stærke hvide. 


Der bruges ikke atamon eller anden desinfektions middel kun masser af varmt vand. Det virker fint. Ud af 30 glas kan der være 1 eller 2 der bliver dårlige  i løbet af et år.


Opskrift:

- Tomater

- Løg

- Hvidløg

- Vineddike

- Oregano og basilikum gerne frisk

- Salt og peber

- Evt. frisk chilli

- Evt. honning hvis tomaterne er sure

Tomterne flåes, løg og hvidløg hakkes og steges gyldne. Tomater og løg plus øvrige ingridienser koges i en gryde ca. 30 minutter. Det hele blendes. Derefter koges ind til passende konsisten og samges til ved at tilsætte vineddike, salt eller honning til det smager som man kan li det.  Kommes på brændsvarme skoldede glas. Lågene koges i en gryde så de er sterile før glassene lukkes.

På grund af at folk i Danmark ikke kan holde afstand og vaske hænder hele tiden... får virus sadig lov til at florere. Derfor er markdet i 'Lillemallund have aflyst som vi ellers gerne gæster med vores hvidløg.

Elfantløgene på billedet var lagt i en pæn kurv og klar til udstilling på det hvide klapbord vi plejer at have med.

Ingen plantemarkeder i år øv! :-(

Jamen så laver vi da bare en webshop!?

Det er jo så let nu om stunder, eller er det? Min søn der studerer software ingenør, og jeg mener nok at det kan lade sig gøre på rigmelig tid. Der skal dog stadig kastes en del timer i det. Ja det er så sådan at hvidløgehavens webside med shop og det hele er blevet til.

Her til en start er der lidt tomt men der kommer nok mere fyld på hen ad vejen.

Copyright © All Rights Reserved