Nyheder


Nyt September 2021

Uge 39 - Gang i net butikken

Nu har jeg udskudt det længe men hvis jeg vil dele mine hvidløg med ande så skal der arbejdes lidt for det. Det værst er at finde ud af hvor mange der skal tages fra til at spise og til at sætte. Det der er til rest er til alle de andre der skal ha en chance for at dyrker nogen at de hvidløgssorter som ikke er til salg her hjemme i nogen fysiske butikker. 


Selv skal jeg prøve en ny sort i år der hedder Saba gold. De løg de havde i Plantorama var enorme. Det blev jeg altså lokket af...ja det var prisen så også 100 bobs for 2 prima eksemplarere af det hellige genetiske makeriale. Saba Gold er ikke et særligt unik løg. De dyrker bjerge af dem syd på. Men det kan jo være der er en grund til det. At den er nem at dyrke, har højt udbytte og smager tæske godt? Det vil vise sig.


Sprint var også en sort jeg gik uden om fordi den var for "almindelig". Nu er det en af mine favoritter...(kan ses på at den ik er til salg :-)...) Mest fordi den kan høstes super tidlig og samtidigt er stabil at dyrke Så gøre det jo heller ikke noget at den har nogen lækre buttede fed med en fin smag.

Uge 36 - Marked i Lille Maelund have


Det var godt at komme af sted på marked igen. Ikke fordi der blev solgt ret mange hvidløg, men der er sjovt at møde andre med have interesse og høre deres historier.


Der var en der havde købt hvidløg sidste år og de var groet fint. Det var så gået galt med at tørre dem. Jeg tænkte at det næsten kun kunne være fordi de har hængt et stedet der var for fugtigt. Det har jo være en ret våd del af sommeren der sidst i juli. Så mit råd var at sikre god tør luft under tørring og gerne også varm.


Jeg glemte helt at få taget nogen billeder af vores stand. Min far og mor stoder der med deres super lækre honning. Honning og hvidløg er en god kombination. Jeg har seet at man kan ferminter hvidløg i honning men ikke ture prøv selv.

Nyt September 2020

Uge 37 - Pizza sovs til hele familen

Det er blevet en tradition hjemme hos os at lave en stor potion pizza sovs på glas. JA, vi er glade for pizza, men den den kan også bruges til lagsagne eller spaghetti. 

Soven laves af tomater fra drivhuset. Jeg vælger altid at nogen af tomat planterne skal lave store frugter som er bedre i gryden end i salat. OG så skal der bruges masser af LØG, både de store bløde og de stærke hvide. 


Der bruges ikke atamon eller anden desinfektions middel kun masser af varmt vand. Det virker fint. Ud af 30 glas kan der være 1 eller 2 der bliver dårlige  i løbet af et år.


Opskrift:

- Tomater

- Løg

- Hvidløg

- Vineddike

- Oregano og basilikum gerne frisk

- Salt og peber

- Evt. frisk chilli

- Evt. honning hvis tomaterne er sure

Tomterne flåes, løg og hvidløg hakkes og steges gyldne. Tomater og løg plus øvrige ingridienser koges i en gryde ca. 30 minutter. Det hele blendes. Derefter koges ind til passende konsisten og samges til ved at tilsætte vineddike, salt eller honning til det smager som man kan li det.  Kommes på brændsvarme skoldede glas. Lågene koges i en gryde så de er sterile før glassene lukkes.

På grund af at folk i Danmark ikke kan holde afstand og vaske hænder hele tiden... får virus sadig lov til at florere. Derfor er markdet i 'Lillemallund have aflyst som vi ellers gerne gæster med vores hvidløg.

Elfantløgene på billedet var lagt i en pæn kurv og klar til udstilling på det hvide klapbord vi plejer at have med.

Ingen plantemarkeder i år øv! :-(

Jamen så laver vi da bare en webshop!?

Det er jo så let nu om stunder, eller er det? Min søn der studerer software ingenør, og jeg mener nok at det kan lade sig gøre på rigmelig tid. Der skal dog stadig kastes en del timer i det. Ja det er så sådan at hvidløgehavens webside med shop og det hele er blevet til.

Her til en start er der lidt tomt men der kommer nok mere fyld på hen ad vejen.